منظور از کاهش میل جنسی است است که فرد تمایل کماری رد انجام هر گونه فعالیت جنسی دارد. این موضوع که هر شخص در زمانهایی میلجنسی بالاتر یا کمتری داشته باشد امری عادی است و میزان تمایل جنسی فرد در دورههای مختلف در زندگی کاملا متفاوت است. این موضوع نیز امری کاملا عادی است که در برخی مواقع میزان تمایل جنسی شما با همسرتان متناسب نباشد. کاهش میل جنسی در برخی از موارد میتواند نشان دهنده یک بیماری یا مشکل زمینه ای باشد.
متخصصین باتجربهی ما در کلینیک بهترین ومناسب ترین درمان کاهش میل جنسی وبهبود روابط شما وهمسرتان را معرفی کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت میتوانید با تماس حاصل فرمایید.
علل
برخی از علل احتمالی کاهش میل جنسی در مردان عبارتند از:
استرس
بدن با ترشح آدرنالین و کورتیزول به استرس واکنش نشان میدهد. ابتلا به استرس مزمن، خصوصا بر روی تعادل هورمونی بدن اثر میگذارد و موجب کاهش میل جنسی میشود. استرس موجب میشود که رگهای خونی منقبض شوند و جریان خون کاهش پیدا کند که این موضوع موجب بروز اختلال نعوظ میشود. داشتن استرس همچنین موجب میشود که افکار شما درگیر شده و ذهن شما را از اشتیاقهای جنسی دور کند.
افسردگی
افسردگی و میل جنسی رابطهی پیچیده ای با یکدیگر دارند. افسردگی موجب تغییرات هورمونی و شیمیایی زیادی در بدن میشود که منجر به کاهش میل جنسی میشوند. مطمئنا زمانی که شما افسرده هستید، به سختی احساس تمایل جنسی خواهید داشت. داروهایی که اغلب برای درمان افسردگی تجویز میوند نیز تاثیر منفی بر میل جنسی دارند.
کمبود اعتماد به نفس
زمانی که شما اعتماد به نفس کافی ندارید و تصور شما از بدن خود و سلامت فیزیکی که دارید بسیار بد است، واضح است که به سختی احساس تمایل برای برقراری رابطه جنسی پیدا میکنید. افرادی که حس میکنند هیچ جذابیتی ندارند، طبیعتا کمتر نیز خواهان برقراری رابطه جنسی هستند. ترس از رد شدن و نادیده گرفته شدن توسط دیگران نیز در این مورد تاثیر دارد.
بی خوابی
خواب خوب و با کیفیت شبانه چیزی است که شاید به سختی بتوان به ان دست یافت اما شما برای داشتن سلامت فیزیکی و روانی و همچنین حفط میل جنسی خود به خواب کافی نیاز دارید. زمانی که کلافه باشید، ترجیح میدهید که بخوابید. به لحاظ فیزیکی، کمبود خواب موجب بالا رفتن سطح کورتیزول میشود و این موضوع نیز میزان میل جنسی را کاهش میدهد. مردانی که به سندرم پای بیقرار مبتلا هستند، بیشتر از دیگر مردان در معرض ابتلا به اختلالات نعوظ هستند که این موضوع احتمالا به خاطر سطح پایین هورمون دوپامین است. (سندرم پای بی قرار یک اختلال عصبی است که موجب حسی مبهم و آزاردهنده در پاها در هنگام خواب میشود)
داروها
برخی از داروهایی که برای درمان افسردگی، فشار خون بالا و دیگر بیماریها تجویز میشوند میتوانند بر میزان میل جنسی فرد تاثیر بگذارند و حتی موجب اختلالات جنسی شوند، از جمله:
• فشار خون بالا
• داروهای سرما خوردگی که حاوی آنتی هیستامین و دوکونژستان هستند.
• داروهای ضدافسردگی
• داروهای ضدبارداری
• داروهای مسکن مخدر
• داروهای شیمی درمانی
سطح پایین دوپامین
کاملا واضح است که میزان میل جنسی به عملکرد مغز بستکی دارد و پیامهای عصبی که مغز تولید میکند مستقیما بر میل جنسی فرد اثر میگذارد. یکی از انتقال دهندههای عصبی، دوپامین است. پزشکان متوجه شده اند که بیماران مبتلا به پارکینسون که با داروی محرک دوپامین درمان میشوند، میل جنسی آنها نیز با مصرف دارو افزایش پیدا میکند.
اختلال نعوظ
کاهش میل جنسی یکی از عوارض جانبی شایع مشکل اختلال نعوظ است. مردان با رو به رو شدن با این مشکل دچار استرس و اضطراب میشوند و اعتماد به نفس انها به شدت تخریب میشود و از این موضوع وحشت دارند که این اتفاق مجددا رخ دهد. در این حالت میل جنسی آنها سرکوب میشود تا در واقع بتواند عزت نفس فرد را حفظ کند.
عدم تعادل هورمونی
میزان میل جنسی مستقیما تحت تاثیر هورمون تستوسترون است. بنابراین، کمبودن میل جنسی اغلب بر اثر کم بودن میزان تستوسترون است. کاهش این هورمون میتواند بر اثر آسیب، تومور یا التهاب در بیضهها باشد. سایر علل عدم تعادل هورمونی عبارتند از سیروز کبد یا بیماریهای غده هیپوفیز. کبد مسئول تجزیه استروژن است و در صورتی که این کار را انجام ندهد، میزان هورمون استروژن افزایش پیدا کرده و میل جنسی کم میشود. بیماریهای غده هیپوفیز نیز موجب کاهش میزان هورمون تستوسترون در بدن میشود.
بیماریهای فیزیکی
بیماریهای سیستمی جدی مانند سرطان و اختلالات کلیوی میتواند موجب کاهش سطح هورمون تستوسترون و همچنین کاهش تولید اسپرم شود. در این حالت بدن در واقع وارد حالتی شده که تماما به نجات خود میپردازد و به جنبههای غیرضروری مانند تولید تستوسترون و تولید اسپرم دیگر اهمیت نمیدهد.
کاهش تولید تستوسترون میتواند از عوارض جانبی سایر بیماریها مانند دیابت و ابتلا به ویروس ایدز باشد.
مشکل در روابط
زمانی که یک زوج در حالت دعوا و مجادله با هم هستند یا حس میکنند که از یکدیگر دور هستند، طبیعتا میل جنسی کمتری دارند. مشکل در برقراری ازتباط، عصبانیت، درگیری و ناراحتی، همگی احساسات منفی هستند که راه خود را به اتاق خواب نیز باز میکنند و در روابط جنسی طرفین اثر گذار هستند.
کمبود وقت
داشتن برنامه کاری بسیار شلوغ و دوندگیهای بسیار موجب میشود که زندگی جنسی شما به حاشیه برود. برخی از افراد فکر میکنند زمانی که در پایان روز تمامی کارهایشان تمام شود، آن موقع زمانی برای رابطه جنسی خود خواهند داشت. آنها برای برقراری رابطه جنسی برنامه ریزی ندارند. اما باید بدانید که شما باشد برای یکدیگر و برای بهبود میل جنسی و روابط جنسی خود وقت بگذارید و در غیر این صورت کاری از پیش نخواهید برد. در نهایت، کم بودن میزان روابط جنسی موجب کاهش میل جنسی نیز میشود.
درمان
بررسی وضعیت سلامتی
بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید تا وضعیت سلامتی شما را بررسی کند و مطمئن شود که کاهش میل جنسی شما بر اثر عوامل فیزیکی و مشکل سلامتی است یا خیر. کاهش میل جنسی در مردان میتواند بر اثر بیماری تیروئید، دیابت، فشار خون بالا یا بیماریهای دیگر باشد. برخی از داروهای آرام بخش، ضدافسردگی یا داروهای فشار خون (همچنین داروهای غیرقانونی مانند ماریجوانا و کوکائین) موجب کاهش میل جنسی میشوند. برخی از روشهای درمان کاهش میل جنسی در مردان عبارتند از:
درمان دارویی
برخی داروها با افزایش جریان خون در آلت تناسلی، به کارایی جنسی فرد کمک میکنند. داروهای سیلدنافیل (ویاگرا)، واردنافیل (لویترا) و تادالافیل (سیالیس) برای اغلب مردان موثر و ایمن هستند.
هورمون تراپی
اگر پزشک شما روش تستوسترون تراپی (درمان با هورمون تستوسترون) را تجویز کند، روشهای مختلفی برای انجام این متد درمانی وجود دارد از جمله:
• تزریق عضلانی تستوسترون: هورمون تستوسترون هر دو الی سه هفته یکبار به صورت تزریق عضلانی به بیمار داده میشود.
• برچسبهای تستوسترون: شما باید برچسب حاوی تستوسترون را هر روز به کمر، بازو، باسن یا شکم خود بزنید. به خاطر داشته باشید که به صورت چرخشی از نواحی مختلف برای زدن برچسب استفاده کنید.
• ژل تستوسترون موضعی: شما این ژل را هر روز به شکم، شانه یا بازوهای خود میزنید.
روان درمانی
نگرانیهای هر روزه در مورد شغل، مسائل اقتصادی، روابط و کودکان موجب اضطراب و افسردگی میشود که این موضوع تاثیر منفی بر میل جنسی دارد. در این موارد تنها کاری که زوج برای برطرف کردن مشکل خود باید بکنند این است که صادقانه با این مسئله رو بهر وشوند و به نحوی در زندگی خود تغییراتی ایجاد کنند تا مساول روزمره بر روابط جنسی انها تاثیر منفی نگذارد. برای اختلالات روحی پیچیده تر مانند اختلالات افسردگی شدید یا سابقه تجاوز جنسی لازم است که از متخصص روانشناس کمک بگیرید.
سکس تراپی
متخصص سکس تراپی به مشکلات شما در مورد روابط جنسی که دارید گوش م دهد و در ابتدا سعی میکند تعیین کند که این مشکلات ناشی از دلایل فیزیکی، روانی یا ترکیبی از هر دو علت هستند. صحبت کردن در مورد تجربیات و تفقاتی که گذشته به شما کمک میکند خودتان بهتر درک کنید که چه اتفاقاتی در جریان بوده و چه چیزی موجب بروز مشکل شده است. همچنین ممکن است متخصص سکس تراپی، توصیهها و تمرینهایی به شما و همسرتان بدهد که آنها را انجام دهید. هر جلسهی درمانی کاملا محرمانه و خصوصی است. شما میتوانید به تنهایی به متخصص سکس تراپی مراجعه کنید و یا در صورتی که مشکل شما بر روی شریک جنسی سما نیز اثر گذاشته بهتر است که هر دو با هم به متخصص مراجعه کنید. جلسات درمانی معمولا 30 تا 50 دقیقه طول میکشد. ممکن است متخصص از شما بخواهد هفته ای یکبار به او مراجعه داشته باشید و یا فواصل جلسات بیشتر، مثلا ماهی یک بار، باشد.