علل و راه های درمان درد آلت تناسلی در مردان

درد آلت تناسلی مسئله‌ای است که اکثر مردان درباره‌ی آن صحبت نمی‌کنند و تا زمانی‌ که دردی نداشته باشند حتی درباره‌ی آن فکر نمی‌کنند. درد آلت تناسلی موضوع حساسی است و وجود درد در ریشه (بخشی که آلت تناسلی را به دیواره‌ی شکم متصل می‌کند)، درد در بدنه‌ی آن (قسمت خارجی آلت تناسلی)، سر آلت تناسلی (کلاهک آلت تناسلی) یا مجرای پیشاب (مجرایی که امکان خروج ادرار را فراهم می‌کند) مسئله‌ای جدی‌است که نباید آن را نادیده گرفت. پزشکان توصیه می‌کنند که بیماران باید فورا در صدد درمان درد آلت تناسلی خود برآیند.

هرگونه درد یا احساس ناراحتی در قسمت داخلی یا خارجی آلت تناسلی، درد آلت تناسلی خوانده می‌شود. اگر در آلت تناسلی خود احساس درد و ناراحتی دارید یا آنکه در روابط جنسی یا اوقات دیگر این درد ثابت باشد یا بدتر شود باید برای مراجعه به پزشک یا اورولوژیست آماده شوید. متخصصان ما بر اساس علت درد در آلت تناسلی، بهترین درمان را به شما توصیه می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت با تماس حاصل فرمائید.

علل


علل درد آلت تناسلی متنوع است، بیماری‌ها یا برخی شرایط خاص می‌توانند در هنگام فعالیت جنسی یا فعالیت‌ جسمانی بر آلت تناسلی، مجرای پیشاب و مجرای دفع ادرار تاثیر بگذارند. آسیب‌های جسمانی ناشی از تصادف یا عمل جراحی نیز در این مسئله نقش دارند. در بخش زیر برخی از علل احتمالی درد الت تناسلی را ذکر می‌کنیم:

بیماری پیرونی

بیماری پیرونی در میان علل درد آلت تناسلی قرار دارد. در این بیماری انحنای غیرطبیعی آلت تناسلی معمولا در پی رشد پلاک‌های لیفی در لایه ی آلبوژینه ایجاد می‌شود، لایه‌ی آلبوژینه لایه‌ی مقاوم آلت تناسلی است. بیماری پیرونی با دردناک شدن آلت تناسلی یا کج شدن آن، در روابط جنسی مشکلاتی را ایجاد می‌کند. بعضی از مردان می‌گویند پس از نعوظ صدایی شبیه صدای شکستن را می‌شنوند. از هر 20 نفر یک نفر درطول زندگی خود بیماری پیرونی را تجربه می‌کند. هنوز علت اصلی این بیماری ناشناخته است. این بیماری فقط در یک تا دو درصد از مردان خود را نشان می‌دهد و پزشکان فقط در این مورد اقدامات پزشکی لازم را انجام می‌دهند. احتمال دچار شدن مردان به این بیماری در هر سنی وجود دارد.

بالانیت

بالانیت عبارت است از التهاب کلاهک آلت تناسلی. در این بیماری پوست ختنه‌گاه ملتهب می‌شود. 73 درصد از کل افرادی که با بیماری بالانیت به پزشک مراجعه می‌کنند از قرمز و ملتهب بودن آلت تناسلی شکایت دارند، 53 درصد از وجود درد و 47 درصد نیز از بثورات جلدی شاکی هستند. قرمزی و التهاب آلت تناسلی، درد آلت تناسلی، بثورات جلدی و ترشح از آلت تناسلی در زمره علائم هشداردهنده بالانیت قرار دارند، این درحالی ‌است که ممکن است مبتلایان به بالانیت هیچ ‌یک از این علائم را نداشته باشند.

شکستگی آلت تناسلی

شکستگی آلت تناسلی در زمره علل نادر درد آلت تناسلی قرار دارد. ضربه و آسیب به آلت تناسلی درحالت نعوظ می‌تواند باعث شکستگی آن شود. ضربه می‌تواند باعث شکسته‌شدن یکی از دو لوله‌ای شود که باعث نعوظ می‌شوند. افرادی که دچار شکستگی آلت تناسلی می‌شوند می‌گویند که صدایی شبیه شکستن را شنیده‌اند و بعد از آن دردشدید، تورم و کبودی شدید آلت تناسلی را تجربه کرده‌اند. شکستگی آلت تناسلی در زمره اقدامات فوری پزشکی قرار دارد. اگر این مسئله فورا درمان نشود می‌تواند به عدم نعوظ دائمی ختم شود. شکستگی آلت تناسلی یک مسئله نادر است که اگر دچار آن شده‌اید باید فورا برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

فیموزیس

فیموزیس که تحت عنوان تنگی پوست ختنه‌گاه نیز شناخته می‌شود حالتی است که به علت تنگ بودن پوست ختنه‌گاه نمی‌توان پوست ابن قسمت را روی سر آلت‌ تناسلی به عقب کشید. فیموزیس کلیتوریس ممکن است در زنان مشاهده شود. 44 درصد از کل افرادی که در ارتباط با فیموزیس به پزشک مراجعه می‌کنند از درد آلت تناسلی خود شکایت دارند، 35 درصد از قرمزی و التهاب آلت‌تناسلی و 24درصد از احتباس ادرار شاکی هستند. علائم شایع فیموزیس عبارتند از: درد و قرمزی آلت تناسلی، تورم و التهاب آلت‌تناسلی، تب و برخی علائم مربوط به بیضه‌ها و کیسه بیضه.

عفونت اندام‌های تناسلی مردانه

عفونت اندام‌های تناسلی مردانه امری نادراست. از میان افرادی که در ارتباط با عفونت دستگاه تناسلی به پزشک مراجعه می‌کنند 52 درصد از قرمزی و التهاب دستگاه تناسلی شکایت دارند، 52 درصد از التهاب و تورم کیسه بیضه و 47درصد از درد بیضه شاکی هستند. تورم و قرمزی، التهاب کیسه بیضه، درد بیضه، درد آلت تناسلی، ترشح آلت ‌تناسلی، متورم شدن شکم و حجیم شدن بیضه، از علائم شایع عفونی شدن دستگاه تناسلی مردانه هستند. این در حالی است که عفونت دستگاه تناسلی در برخی افراد با هیچ یک از این علائم همراه نیست.

لیکن اسکلروزیس


گاهی اختلالات پوستی مانند لیکن اسکلروزیس باعث درد آلت تناسلی می‌شوند. این ضایعه پوستی شبیه توده‌های سفید و کوچکی است که با گذر زمان رشد می‌کنند و بزرگ‌تر می‌شوند. پوست این نواحی نازک و چین‌خورده شده و به راحتی تکه‌تکه می‌شوند. کبودی‌های قرمز و بنفش از علائم شایع این بیماری‌اند. گاهی پوست زخم می‌شود. ممکن‌است فرد در ابتدای شروع بیماری هیچ‌گونه علائمی نداشته باشد. لیکن اسکلروزیس، واکنش التهابی بدن است که می‌تواند به اختلال در فرآیند دفع ادرار یا مشکلاتی در آناتومی دستگاه تناسلی بیانجامد. با بالارفتن سن احتمال ابتلا به این اختلال پوستی افزایش می‌یابد. مردانی که ختنه نشده‌اند بیشتر در معرض ابتلا به این ضایعه قرار دارند. معمولا با رعایت بهداشت فردی می‌توان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد. با این حال پزشک باید به‌ منظور رد سرطان آلت تناسلی به بررسی این اندام بپردازد.

سایر علل

مواردی غیر از آن‌چه ذکرشده‌است می‌توانند باعث درد آلت تناسلی شود. این موارد عبارتند از:

  • حساسیت به صابون، شوینده‌ها یا اسپرم‌کش‌ها
  • نیش حشرات
  • سنگ مثانه
  • سرطان آلت تناسلی
  • بیماری‌های مقاربتی مانند کلامیدیا، تبخال تناسلی، سفلیس و سوزاک
  • آسیب و جراحات، مانند ضربه‌هایی که توسط توپ وارد می‌شود یا دوچرخه‌سواری و موتورسواری
  • عفونت؛ مانند عفونت مجاری ادراری
  • پروستات (التهاب غده‌ی پروستات)
  • رعایت نکردن بهداشت فردی
  • کورک
  • سندرم ریتر (یک نوع آرتریت که دستگاه تناسلی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.)
  • کم‌خونی داسی شکل که باعث نعوظ دردناک می‌شود.
  • آسیب ناشی از خارج کردن کاتتر مجرای ادرار
  • اورتریت، التهاب آلت تناسلی

علائم


ممکن است علائم مربوط به درد آلت تناسلی به تدریج ایجاد شوند یا کاملا ناگهانی رخ دهند و فقط چند لحظه طول بکشند یا آن‌که مقاوم باشند. ممکن است درد، خفیف یا شدید باشد و باعث اختلال در دفع ادرار، فعالیت جنسی، باروری یا فعالیت‌های روزانه شود. ممکن است درد و ناراحتی حاصل از آن خفیف و موقتی باشد. اگر درد آلت تناسلی با سایر علائم همراه باشد باید فورا به پزشک متخصص مراجعه کرد.
این علائم عبارتند از:

  • وجود خون در مایع منی
  • کبودی آلت تناسلی
  • ترشح دستگاه تناسلی
  • اختلال نعوظ
  • سختی و گرفتگی آلت تناسلی یا کشاله‌ی ران
  • التهاب آلت تناسلی
  • احساس خارش در آلت تناسلی
  • احساس درد در شکم، مثانه، غده‌ی پروستات یا کیسه بیضه
  • انزال زودهنگام
  • تجمع ترشحات سخت زیر پوست ختنه‌گاه
  • زخم، جراحت یا راش روی آلت تناسلی
  • تورم آلت تناسلی یا قسمت‌های اطراف آن
  • مشکلات مربوط به دفع ادرار مانند درد و سوزش هنگام تخلیه‌ی ادرار، وجود خون در ادرار

درصورت بروز هریک از علائم فوق که با درد آلت تناسلی همراه است بهترین و هوشمندانه‌ترین تصمیم، مراجعه به پزشک است. با یادداشت کردن زمان شروع درد و سایر علائم، علت تشدید آنها، شرایط و مواردی که باعث می‌شود این علائم به‌وجود بیایند، داشتن سابقه‌ی این علائم درگذشته و اقداماتی که قبلا برای تشکین و درمان آن‌ها انجام داده‌اید، به پزشک برای تشخیص صحیح علت این مشکلات کمک کنید.

درمان


به تاخیر افتادن تشخیص علت درد آلت تناسلی می‌تواند به مواردی نظیر اختلال نعوظ، عفونت‌های شدید، بی‌اختیاری ادرار، قانقاریا یا پیشرفت سرطان منجر شود. (اگر سرطان آلت نناسلی تشخیص داده‌شود). از درد آلت تناسلی خجالت نکشید و برای درمان آن اقدام کنید. درمان درد آلت تناسلی به‌علت آن بستگی دارد. در بیماری پیرونی، انجام عمل جراحی یک روش درمانی سودمند است. جراحی و برداشتن پلاک‌ها از آلت تناسلی یک اقدام مهم پزشکی است. گاهی برای درمان فیموزیس انجام جراحی‌های اصلاح‌کننده ضروری است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
تماس با ما