انواع اختلالات و مشکلات زناشویی: علل و درمان

مشکلات مداوم و عود کننده با پاسخ جنسی، تمایل، اورگاسم یا دردی که شما را پریشان می‌کند یا رابطه‌ی شما با شریک جنسیتان را دچار مشکل و تنش می‌کند، از نظر پزشکی با عنوان اختلال جنسی شناخته می‌شود. بسیاری از زوج‌ها در برخی مواقع با مشکلات جنسی مواجه می‌شوند. اختلالات جنسی در هر مرحله از زندگی ممکن است رخ دهند. این می‌تواند عارضه‌ای مادام العمر باشد یا بعدا در زندگی به دست آید و همچنین می‌تواند تنها در شرایط خاص جنسی و یا در تمام شرایط جنسی رخ دهد. پاسخ جنسی شامل یک فعل و انفعال پیچیده فیزیولوژی، احساسات، تجربیات، باورها، شیوه زندگی و روابط است. اختلال هر جزء می‌تواند میل جنسی، برانگیختگی جنسی و ارضاء جنسی را تحت تاثیر قرار دهد و درمان اغلب شامل بیش از یک روش است.

بسیاری از افراد میزان بالای بروز مشکلات جنسی را نادیده می‌گیرند. با این حال، این مشکلات به خصوص رایج هستند. 43 درصد از زنان و 31 درصد مردان حداقل یک مشکل جنسی را گزارش می‌دهند. اگر در مورد اختلال عملکرد جنسی نگران هستید، حتی اگر خجالتی هستید، با پزشک صحبت کنید. گاهی اوقات درمان یک عارضه‌ی زمینه‌ای برای شکست اختلال عملکرد جنسی کافی است. در موارد دیگر، ممکن است داروها یا سایر درمان‌های مستقیم مورد نیاز باشد. متخصصان به شما در یافتن علت مشکل زناشویی و راه حل مناسب برای آن کمک می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با  تماس حاصل فرمایید.

دلایل


دلایل مشکلات جنسی به اندازه‌ی نژاد انسان متنوع و پیچیده است. برخی از مشکلات ناشی از یک مشکل فیزیکی ساده و برگشت پذیر است. مشکلات دیگر ممکن است ناشی از عارضه‌های پزشکی جدی، شرایط دشوار زندگی یا مشکلات عاطفی باشند. با این وجود عارضه‌های دیگر ممکن است باعث ایجاد اختلالات جنسی شود:

  •  مشکلات رابطه: اختلاف در جنبه‌های دیگر رابطه، مانند مشغله کار، پرورش کودک، یا پول، می‌توانند باعث مشکلات جنسی شوند. مسائل کنترل و یا حتی تجاوز در رابطه به خصوص برای سازش جنسی مضر هستند. چنین مسائلی می‌توانند از برقراری رابطه‌ی جنسی و میل جنسی و نیاز زوج به یکدیگر، جلوگیری کنند.
  •  مشکلات عاطفی: افسردگی، اضطراب (درباره رابطه‌ی جنسی یا چیزهای دیگر)، استرس، خشم و گناه همه می‌توانند بر عملکرد جنسی تأثیر بگذارند.
  •  تحریک ناکافی: عدم دانش زن و شوهر درباره تحریک جنسی و پاسخ ممکن است مانع دستیابی به یک تجربه رضایت بخش شود. ارتباطات ضعیف میان شرکای جنسی نیز می‌تواند یک عامل بد باشد.
  •  مشکلات زنانه: تعدادی از اختلالات لگنی می‌توانند باعث درد در مقاربت شوند و بنابراین رضایت جنسی را کاهش می‌دهند.

اختلال جنسی در زنان


مشکلات جنسی در زنان عبارتند از:

  •  خشکی واژن: شایع‌ترین علت اختلالات جنسی در زنان جوان تحریک ناکافی است. در زنان مسن، کاهش استروژن که در دوره‌ی پیش از یائسگی یا یائسگی رخ می‌دهد موجب خشکی واژن می‌شود. خیسی کم واژن همچنین می‌تواند به عدم تعادل هورمون و بیماری‌های دیگر و داروهای خاص مرتبط باشد. که می‌تواند باعث منع برانگیختگی جنسی یا ناخوشایندی در رابطه جنسی شود.
  •  انقباض دردناک مهبل: این عارضه یک اسپاسم دردناک عضلات اطراف ورودی واژن است که باعث می‌شود ورودی واژن تنگ شود. این امر می‌تواند مانع دخول شود یا دخول را به شدت دردناک کند. واژینیسموس می‌تواند به علت جراحات یا زخم‌های ناشی از خشونت و تجاوز، یا زایمان، توسط عفونت، یا تحریک توسط دوش مهبل، اسپرم‌کش‌ها و یا کاندوم‌ها ایجاد شود. همچنین می‌تواند ناشی از ترس باشد.
  •  بیماری‌های مقاربتی: سوزاک، هرپس، زگیل تناسلی، کلامیدیا و سیفلیس بیماری‌های عفونی هستند که از طریق تماس جنسی گسترش می‌یابند. این بیماری‌های مقاربتی می‌توانند تغییراتی در اندام‌های تناسلی ایجاد کنند که باعث ناراحتی یا حتی درد می‌شود.
  •  واژینیت: التهاب و تحریک بافت‌های واژینال به علت عفونت و یا دلایل دیگر می‌تواند مقاربت را ناخوشایند یا دردناک کند.
  •  اندومتروز، توده لگنی، کیست تخمدان، زخم جراحی: هر یک از این‌ها می‌توانند باعث انسداد یا تغییرات شوند که باعث جلوگیری از مقاربت و یا دشوار شدن یا دردناک شدن آن می‌شود.
  •  بیماری التهابی لگن: این عارضه یک عفونت واژن است که به داخل گردن رحم، رحم و تخمدان حرکت می‌کند و می‌تواند به خودی خود بسیار دردناک باشد و مقاربت را بسیار دردناک می‌کند.
    آسیب عصبی بعد از جراحی: برش اجتناب ناپذیر اعصاب کوچک در طی عمل جراحی لگن (مانند هیسترکتومی) ممکن است شور و احساس را کاهش دهد.

اختلال جنسی در مردان


مشکلات جنسی در مردان عبارتند از:

  •  میل و شهوت جنسی پایین (تمایل جنسی)
  •  اختلال نعوظ، اختلال نعوظ به عنوان عدم توانایی در دستیابی و یا حفظ نعوظ مناسب برای مقاربت تعریف شده است. دلایل اختلال نعوظ شامل بیماری‌هایی هستند که بر جریان خون تاثیر می‌گذارند مانند آترواسکلروز (سخت شدن شریان ها)، اختلالات عصبی، عوامل روانشناختی مانند استرس، افسردگی و اضطراب عملکردی (عصبانیت بر توانایی‌اش در انجام عمل جنسی) و آسیب به آلت تناسلی، بیماری مزمن، داروهای خاص و عارضه‌ای که بیماری پیرونی (بافت زخم در آلت تناسلی) نامیده می‌شود نیز می‌تواند باعث اختلال نعوظ شود.
  •  زود انزالی (رسیدن به ارگاسم (اوج لذت جنسی) خیلی سریع)، این به انزالی اشاره دارد که قبل یا بلافاصله بعد از دخول رخ می‌دهد.
  •  تاخیر یا ارگاسم مهار شده، میل مهار شده یا از دست دادن میل جنسی، به کاهش میل و علاقه به فعالیت جنسی اشاره دارد. کاهش میل جنسی می‌تواند ناشی از عوامل فیزیکی و روانی باشد. این عارضه با سطح پایین هورمون تستوسترون همراه است. همچنین ممکن است ناشی از مشکلات روانی مانند اضطراب و افسردگی، بیماری‌های پزشکی مانند دیابت و فشار خون بالا، داروهای خاص، از جمله برخی داروهای ضد افسردگی و مشکلات در رابطه باشد.

تشخیص


برای تشخیص مشکل جنسی، پزشک احتمالا با یک سابقه‌ی کامل علائم و یک معاینه فیزیکی شروع می‌کند. پزشک همچنین ممکن است آزمایش‌های دیگری را برای بررسی هرگونه مشکلات پزشکی که ممکن است به اختلال کمک کنند، تجویز کند. پزشک ممکن است شما را به سایر متخصصان بهداشتی، از جمله یک متخصص اورولوژی (متخصص در دستگاه ادراری و سیستم تولید مثل مردان)، پزشک متخصص جنسی و دیگر مشاوران ارجاع دهد.

درمان مشکلات جنسی


مشاوره بگیرید

با مشاور یا درمانگری صحبت کنید که در مشکلات جنسی و رابطه تخصص دارد. درمان اغلب شامل آموزش در مورد چگونگی بهینه‌سازی پاسخ جنسی بدن شما، راه‌های افزایش صمیمیت با شریک جنسی و توصیه‌هایی برای خواندن مطالب و تمرینات زوجین است.

صحبت کنید و گوش دهید

ارتباط باز با شریک زندگیتان موجب دنیایی از تفاوت در رضایت جنسی شما می‌شود. حتی اگر عادت به صحبت کردن در مورد علایق و چیزهایی که جزو علایقتان نیست، ندارید، یاد بگیرید که این کار را انجام دهید که بازخوردی را فراهم کنید تا مرحله‌ای برای ایجاد صمیمیت بیشتر باشد.

عادات شیوه‌ی زندگی سالم را انجام دهید

از نظر جسمی فعال باشید. فعالیت بدنی منظم می‌تواند استقامت و بنیه‌ی شما را افزایش دهد و روحیه شما را بهبود بخشد و احساسات عاشقانه را در شما افزایش دهد. راه‌هایی را برای کاهش استرس یاد بگیرید، بنابراین شما می‌توانید تمرکز کنید و از تجربه جنسی خود لذت ببرید.

از یک روان کننده استفاده کنید

اگر خشکی واژن یا درد هنگام رابطه جنسی دارید، روان کننده واژینال ممکن است در حین مقاربت مفید باشد.

از دستگاه استفاده کنید

برانگیختگی جنسی ممکن است با تحریک چوچوله افزایش یابد. برای تحریک چوچوله از دستگاه ویبراتور استفاده کنید. اگر چه بعضی از خانم‌ها دستگاه‌های ساکشن مکنده را برای بالا بردن برانگیختگی جنسی موثر می‌دانند، این دستگاه‌ها می‌توانند گران باشند و بیش از یک عمل لرزاننده کارایی دیگری ندارند.

دارو

درمان موثر برای اختلال عملکرد جنسی اغلب مستلزم مورد ملاحظه قرار دادن و رسیدگی به عارضه‌ی پزشکی زمینه‌ای یا تغییرات هورمونی است. یک داروی تجویزی برای زنان پیش از یائسگی با میل جنسی کم، که با عنوان فلیبانسرین (Addyi) شناخته می‌شود، همچنین گزینه‌ای برای درمان است.

برای درمان اختلالات جنسی مرتبط با یک عارضه‌ی پزشکی، پزشک ممکن است موارد زیر را به شما توصیه کند:

  •  تنظیم یا تغییر دارو که دارای عوارض جانبی جنسی است.
  •  مشکل تیروئید یا سایر عارضه‌های هورمونی را درمان کنید.
  •  افسردگی یا اضطراب را درمان کنید
  •  استراتژی‌هایی را برای کاهش درد لگن یا سایر مشکلات درد امتحان کنید.

درمان اختلال جنسی زنانه مرتبط با علت هورمونی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

استروژن درمانی

درمان موضعی استروژن در قالب یک حلقه واژنی، کرم یا قرص است. این درمان از طریق بهبود خاصیت ارتجاعی و کشسانی واژن، افزایش جریان خون واژینال و افزایش خیس و روان شدن واژن مفید و موثر است.

هورمون درمانی

درمان هورمونی، مانند درمان جایگزینی تستوسترون، ممکن است به عدم تعادل هورمونی که باعث اختلال عملکرد جنسی می‌شود، کمک کند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
تماس با ما